• 当前位置:首页  师资队伍  语言类教师
  • 叶华利老师简介

新闻来源:国际教育学院发布时间:2017-06-09浏览次数:10 【字体:

叶华利,湖北经济学院讲师,2005年获得华中科技大学语言学及应用语言学硕士学位。2012年至2015年外派美国蒙哥马利奥本大学孔子学院,为蒙哥马利奥本大学开设专业选修课《初级汉语》、《中级汉语》,担任孔子学院的中文教师,负责孔子学院的汉语教学及汉语教师师资培训工作。研究兴趣为对外汉语教学、汉语语法,已发表相关论文数十篇。国际级普通话测试员,湖北经济学院普通话测试站站长。

Rita Ye (叶华利) is currently Lecturer at Hubei University of Economics (HBUE). She received her Master Degree in Linguistics and Applied Linguistics from Huazhong University of Science and Technology in 2005. She worked in Auburn University at Montgomery, Alabama (USA) from 2012 to 2015, and taught Elementary Chinese and Intermediate Chinese to undergraduates of AUM, primary level and middle level spoken Chinese to adults from local communities. She focuses on teaching Chinese as a foreign language, Chinese grammar, and has published over ten academic papers. She is serving as a Mandarin Chinese Tester (Level A) and the director of the Mandarin Test Station of HBUE as well.